Kodu: the Fassaad (osa 2)

See siin on meie maja fasaadi krohvimise teine postitust. Esimest saad lugeda siit.

Kui töömeestel veel ainult krohvimistöö oli jäänud, jäi neist üks ootamatult tõsiselt haigeks. Teine helistas tuttavaid töömehi läbi, kuid kellelgi aega meie objektile tulla ei olnud. Olukord tundus suhteliselt nutune, sest ilmaennustus lubas viimaseid krohvimisilmasid. Variant oleks olnud ka krohvimine kevadesse jätta, aga see oleks tähendanud kogu seda tellingute kupatuse uuesti maksmist kevadel. Samuti ei oleks siis saanud hästi treppe ehitada ja vihmaveetorud jms.

Ma sõin suurest stressist jäätist kartulikrõpsudega ning panin FB ehitustööde gruppi kuulutuse üles, et olemasolevale ehitusmehele uus paariline leida.

Leidsime hoopis krohvija, kes oli valmis tulema masinaga meie maja ära krohvima ning kokku saades jõudsime kokkuleppele, et meie ehitusmees jääb talle ja masinale appi.

Muretsesime küll alguses, et meil ju krohv juba ostetud, et äkki masinaga krohvides vaja mingit special fraktuuri või toodet, aga meie kergenduseks ütles krohvija, et Ceresit on ka tema eelistus selliseid töid tehes.

Ceresiti silikoonkrohvi valisime hinna-kvaliteedi suhte järgi. Kuna maja on hele, siis on tarvis, et krohv oleks väga määrdumiskindel ning isepuhastuv. Lisaks muidugi oluline, et oleks ilmastikukindel ning vastupidav.

Mehed krohvisid maja (v.a sokkel) ära ühe päevaga. Käisin päeval ka nende tööd vaatamas. Mõlemad olid nii rõõmsad ja rahulolevad. Seda meie vana ehitusmeest ma polnud nii rõõmsana näinudki 😀

20190926_143417

20190926_143814

Sokli krohvimiseks kulus pool päeva, nii et kogu maja krohvimine kokku vähem kui kaks päeva.

20190927_141234

Kuna sokliosa krunt (ei teagi miks) oli päris palju heledam kui krohv, siis jäi peale krohvimist tulemus kohati laiguline. Kui krohv veel märg, siis ei olnud aru saada, aga hiljem oli näha, et heledam krunt kohati teeb üldpildi laiguliseks. Õnneks materjali veel oli ning ehitusmeestel polnud mingit probleemi tulla ning üks kiht krohvi veel peale puristada.

Siis aga vedas meid alt ilm ning enne kui krohv oli korralikult kuivanud, hakkas sadama.

Baaaaaahhhhhhh….

Valged nired tekkisid seintele (võib-olla saab need ka harjaga maha pesta) sellest, et katuselt tilgus vett sokli randile (eenduvale osale) ja seal oli lahtis valget krohvi, mis alla valgus. Selgelt meie enda viga, sest sellele sokli randile tuleb plekk peale ja selle oleks pidanud varem tegelema. Aga no ei teadnud ju…

20191004_185304

Ja vihmaveetoru juures suur valge laik on ilus näide sellest, et uuest krohvikihist pesi vihm pigmendi välja ning alumise tumeda kihi peale kuivas alles jäänud valge põhi ära 😀 yeeeeeiiii

20191004_185352

Vigade parandus jääb kevadesse. Vaatab, võimalik, et värvime hoopis sokli üle, sest ma vist ikka tahaks, et see veits tumedam oleks.

Kokku kulus meie majale tonn krohvi, mis läks kokku maksma 1480 eurot + toonimine 330 eurot. Masinaga krohvides kulub krohvi vähem kui käsitsi krohvides, nii et natuke kraami jäi üle.

71143628_506418176861098_8108339247674556416_n

Edasi läks plekkide, redeli ja vihmaveetorude paigaldamiseks. Ja no ka seal läksid asjad kõvasti raskemalt kui planeeritult. Aga sellest siis järgmises postituses + kogu kupatuse maksumus.

Üks kommentaar “Kodu: the Fassaad (osa 2)

Add yours

  1. Hei! Meil jäi ka majal tumedam krohvi osa laiguline (ei tea, mis krohviga tehti, vist ka Ceresit)… ja see värvigi hiljem üle, et jääks ilus ühtlane! 🙂

    Meeldib

Lisa kommentaar

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑